Cele mai frumoase insule din Thailanda

Insulele din Thailanda din Marea Andaman și Golful Siam sunt una dintre destinațiile cele mai populare pentru turiștii care vizitează Asia de Sud-Est. Thailanda găzduiește sute de insule unde puteți face activități de tot felul, cum ar fi scufundări , înotul, conducerea unui jet de schi, windsurfing sau plajă, printre multe altele.

Unele dintre aceste insule sunt celebre în întreaga lume pentru plajele lor frumoase și pentru atmosfera lor de petrecere, o excursie în Thailanda fără a vedea aceste paradisuri tropicale nu este o călătorie, dacă doriți să aflați care dintre cele mai frumoase insule din Thailanda nu ratați această listă ce am pregătit-o pentru voi.

Descoperiți insulele tropicale care vă vor face să vă îndrăgostiți de Thailanda.

Ce insulă să alegeți în Thailanda

Koh Lipe

Înființată de țiganii de mare, Koh Lipe se află în topul celor mai bune insule din Thailanda, este foarte aproape de granița cu Malaezia în Agand-Rawi în arhipelagul sud-vest de Thailanda. Este o mică insulă, puteți merge într-o zi, pentru a vedea în totalitate. Koh Lipe se află în afara jurisdicției Parcului Național Marin Tarutao, deci are o dezvoltare a turismului din ce în ce mai mare. În patru dintre plajele sale principale veți găsi o mulțime de locuri de cazare. Ele variază de la camere umile la bungalouri cu aer condiționat și toate facilitățile.

Pattaya Beach: Se află în sud și are cea mai populară atmosferă de petrecere, dacă este ceva ce vă place, sunteți norocoși.

Sunrise Beach: Situată în est, în apropierea satului Chao Ley puteți vizita, de asemenea, fiind una dintre plajele cele mai dezvoltate de pe insulă.

Karma Beach: Este în nord și de aici puteți vedea canalul Adang/Lipe, care este spectaculos.

Sunset Beach: Situată în partea de vest și după cum ați dedus de nume este un loc ideal pentru a vedea apusul de soare.

>> Ghid turistic Koh Lipe

Koh Lanta

În lista celor mai bune insule din Thailanda nu putea lipsi Koh Lanta, un loc foarte liniștit și foarte recomandat pentru familie sau de vizitare a obiectivelor turistice, deoarece este foarte frumoasă, este format dintr-un grup de insule în provincia Krabi, cele mai cunoscute Koh Lanta Yai și Koh Lanta Noi. Dacă vă plac scufundările sau snorkeling, aici veți vedea o mulțime de viață maritimă și bariere de recife de corali, există multe plante tropicale și un parc natural unde puteți face trekking.

Este un loc perfect dacă vă place să stați liniștiți pe plajă, în timp ce priviți apusul de soare, aveți o gamă largă de cazare în ceea ce privește stațiunile care sunt foarte ieftine. Vă recomandăm închirierea unei motociclete și să vă pierdeți câteva zile pentru a vizita insula și toate locurile pe care le veți îndrăgi.

>> Ghid turistic Koh Lanta

Ko Racha Yai

Insulele Racha sunt două locuri paradisiacale la doar 12 kilometri sud de Phuket, insulele sunt cunoscute sub numele de Ko Racha Yai și Ko Racha Noi, primul dintre ele (Yai) este locuit de pescari și agricultori care fac această insulă să mențină pura esență thailandezăl. Fără îndoială, cel mai bun loc pe insulă este Ao Tawan Top, este un golf ascuns de nisip alb care te face să crezi pentru o clipă că te afli pe o insulă de zăpadă.

Aceste insule sunt foarte populare pentru turiști și, de obicei, pleacă numeroase excursii de la Phuket care vin și merg în aceeași zi, deși aveți stațiuni unde puteți petrece noaptea și puteți vedea cerul înstelat.

Koh Tao

Koh Tao este cea mai renumită insulă pentru scufundări din toată Thailanda, aproximativ 7.000 de oameni își obțin licența de scufundări în fiecare an, fără îndoială că este una dintre destinațiile cele mai vizitate pentru a învăța să practicați scuba diving.

Dacă doriți să obțineți licența de scufundări, sunteți în locul perfect, pe insulă veți găsi o mulțime de academii de învățat și aveți multe spații în limba engleză.

>> Ghid turistic Koh Tao

Koh Phangan

Koh Phangan este o insulă în Golful Thailandei, puteți ajunge de la Surathani, Koh Samui sau Koh Tao. Pe această insulă are loc celebra petrecere a Lunii Plane (full Moon Party), în care o dată pe lună mii de oameni se întâlnesc să bea și să danseze toată noaptea pe plaja Haad Rin, în ciuda faimei sale ca insulă de petreceri are zone mai liniștite în care să vă bucurați de turismul de pe insulă și de familie.

>> Ghid turistic Koh Phangan

Koh Samet

O insula foarte apropiată de Bangkok, la aproximativ 3 ore cu autobuzul, va fi destinația preferată dacă doriți să vă odihniți puțin de agitația din capitala Thailandei. Cea mai mare parte a insulei este un parc național, dar există o serie de locuri care sunt destinate turismului pentru a vă bucura de diferite facilități, în funcție de ceea ce căutați, una dintre cele mai mari atracții din Koh Samet sunt plajele sale cu nisip alb și apele sale albastru deschis.

Puteți alege între plaje cu un mediu liniștit, cum ar fi Ao Phutsa, Ao Nuan sau Ao Wai sau unele foarte populare, cu o mulțime de activități cum ar fi Hat Sai sau Ao Hin Khok care sunt mai aglomerate, dacă sunteți în căutare de insule linistite veți găsi mai multe opțiuni, fiind aproape de Bangkok este, de obicei, o zonă cu mult turism.

Koh Samui

Koh Samui este una dintre cele mai vizitate insule din Thailanda, are aeroport propiu, o mulțime de bungalouri aprope de plajă. Această insulă are puțin din toate, plaje de nisip fin, păduri tropicale cu cascade și în mod normal un ambient relaxat pentru a ieși noaptea să cinați sau să serviți o băutură.

>> Ghid turistic Koh Samui

Phuket

Phuket este una dintre cele mai turistice insule din Thailanda, cu peste 100.000 de străini care locuiesc în ea, este împreună cu Koh Samui și Bangkok una dintre cele mai vizitate zone ale țării. În jurul unor plaje veți găsi multă viață nocturnă ca în Patong. De asemenea, are zone comerciale, terenuri de golf și o serie de locuri pentru petrecere a timpului liber, dar veți găsi, de asemenea, temple pentru a vizita, o panoramică uimitoare și unele plaje deosebite, printre care Kamala, Kata Noi sau Karon Beach, printre altele, Insula James Bond.

>> Ghid turistic Phuket

Koh Tarutao

Dacă înainte vă vorbeam despre o insulă de lângă Bangkok (Koh Samet), cu o mulțime de turism acum o să vorbesc despre una foarte calmă, despre Koh Tarutao în arhipelagul Parcului Național Marin de Tarutao. Ați fi uimitți să aflați că insula Tarutao a fost o închisoare creată în 1930 pentru prizonierii politici din țară, pe această insulă se poate merge pe un drum al pădurii tropicale care încă îl mai păstrează și puteți descoperi ceva mai mult despre fauna din Thailanda: maimuțe, căprioare, macabe, mistreți, cerbi , etc, puteți face o excursie cu barca pentru a descoperi plajele, peșterile și zonele de mangrove sau pentru a vedea stâncile de calcar care fac faimoasă această parte a Thailandei.

Koh Chang

Situată lângă granița cu Cambodgia, Koh Chang este a doua cea mai mare insulă din Thailanda, după  Phuket, este o insulă cunoscută pentru munții acoperiți de junglă și cascade, cu recife de corali, păduri tropicale și plaje imense.

Adevărul este că Koh Chang are o personalitate dublă, una dedicată turismului, cu magazine, cluburi de noapte și multe petreceri de pe plaje, cum ar fi White Sans Beach sau Plaja Lonely și una mai naturală, cu plaje liniștite, cum ar fi Plaja Zion unde puteți face un traseu cu caiacul, printre altele.

Koh Phi Phi

A venit rândul de a vorbi de Koh Phi Phi, un mic arhipelag în provincia Krabi în sudul Thailandei, Koh Phi Phi Don este cea mai mare dintre ele toate și singura insulă cu locuitori permanenți, cea mai mică insulă este Koh Phi Phi Leh și este renumită pentru că a fost locul în care filmul The Beach a fost filmat în 2000.

Pe insula puteți găsi o mulțime de atmosfera backpacker, o mulțime de locuri pentru a mânca și de merge de petrecere de la ora 18:00 pm, în plus puteți lua excursii de o zi pentru a vizita cele mai impresionante locuri ale acestui arhipelag faimos pentru frumusețe și nenumărate sale golfuri accesibile doar cu barca, cu golful său Maya Bay ca axă principală, este unul dintre locurile cele mai fotografiate în întreaga Thailanda.

După cum puteți vedea acestea sunt unele dintre cele mai bune plaje din Thailanda, dar toată lumea poate avea lista lor preferată, în funcție de ceea ce vă place, sunt mult mai multe insule de vizitat în întreaga Thailanda și, dacă aveți posibilitatea vă sfătuiesc să vizitați tot ce puteți, dar da, bucurați-vă de fiecare dintre ele bine. Carpe Diem!

>> Ghid turistic Phi Phi Island

Koh Hae

Această insulă este situată la sud de Phuket și este că Ko Hae este, de asemenea, cunoscut sub numele de Insula Coral, un loc minunat pentru snorkeling și, de asemenea, se bucură de plajele sale frumoase. Este o insulă thailandeză de numai 2,5 km și are două plaje pentru a alege una în partea de nord și altul mai mic în sud, dar ambele foarte bune, între cele două veți găsi pădurea tropicală pe toată insula pentru a contempla într-o plimbare cu motocicleta.

Fără îndoială, cea mai bună plajă pe care o puteți vizita pe insulă este Long Beach, unde vă puteți relaxa cu un cocktail în nisip, veți găsi restaurante, baruri și unele bungalouri dacă doriți să petreceți noaptea pe această insulă fantastică din Thailanda.

Khao Ping Khan

Cunoscută ca «Insulele James Bond» pentru faimosul film, Khao Phing Kan este o oprire obligatorie dacă vizitați insulele Thailandei și sunteți în Phuket. Există două insule și ambele sunt înconjurate de vegetație, veți găsi și peșteri și câteva plaje unde să vă bucurați de priveliște. Pentru a ajunge pe această insulă, fără îndoială, cea mai bună modalitate este să cumpărați un tur cu barca care să vă ducă în cele mai populare locuri din Phuket, cu o jumătate de zi este suficient pentru a vedea tot ce aveți nevoie să cunoașteți despre ea.

Koh Larn

De asemenea, cunoscută sub numele de Insula Coral pe coasta Pattaya din Golful Thailandei, Koh Larn este o insulă minunată, o bucată mică de pământ de 4 km care plutește pe mare, cea mai mare parte a insulei este acoperită de vegetație intensă, dacă călătoriți pe această insulă veți găsi o mulțime de oameni în jurul celor 6 plaje principale, toate cu nisip alb și ape limpezi. Pentru a ajunge pe această insulă din Thailanda, cea mai bună opțiune este să luați un feribot din Pattaya.