Cele mai frumoase plaje din Thailanda

Fără îndoială că plajele din Thailanda sunt celebre și atrag suficient turism, mulți oameni călătoresc pe parcursul anului pentru a se bucura de minunile pe care această țară le poate oferi, fie să se odihnească pe plajele virgine ale apelor cristaline și ale nisipului alb, în care turismul nu este foarte dezvoltat, sau să vezi plaje care le-ai văzut doar pe copertele revistelor, deci astăzi vă împărtășim topul celor mai bune 15 plaje din Thailanda pe care nu le puteți rata, dacă v-a plăcut ghidul de călătorii din Thailanda, nu puteți pierde rata această listă cu cele mai bune plaje din Thailanda.

Plaje din Thailanda

Phra Nang Beach în Railay

Această plajă este situată în extremul sudic al Railay, o peninsulă situată pe coasta Andaman, fiind înconjurată de stânci calcaroase incredibile, însoțite de apă de culoarea smaraldului și de nisip alb, este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Thailanda și este o destinație obligatorie dacă vă place să escaladați pentru că vă puteți bucura de această activitate pe rocile de calcar de la Railay. Dacă nu te-ai urcat în viața ta, nu-ți face griji, pentru că aici vei găsi instructori de alpinism care te vor ajuta să înveți să practici alpinismul. Poți ajunge pe plajă cu barca din Ao Nang și împreună cu Koh Tao este una dintre cele mai frumoase zone ale țării.

Maya Bay în Phi Phi Island

Dacă ați văzut poze cu plaje din Thailanda cu siguranță cele mai multe dintre ele au fost din Maya Bay. Aceasta este situată în Koh Phi Phi și această plajă este renumită pentru că a fost locul în care Leonardo DiCaprio a fost filmat filmul „The Beach“, care în mod curios este vorba despre un backpacker tânăr în căutarea unei zone paradisiacă. Astăzi, turiștii din întreaga lume vizitează acest golf protejat, care este înconjurat de trei stânci, este cu siguranță un loc pe care trebuie să îl vezi și de care să vă bucurați pe deplin.

Puteți găsi mai multe excursii în insulele Phi Phi cu plecare din Krabi sau Phuket.

White Sand Beach în Koh Chang

Această frumoasă plajă este situată în Ko Chang, are o lungă întindere de nisip alb și dacă în Ko Phi Phi ți s-a spus că este o destinație cu un ambient mai petreăreț, în White Sand Beach vei găsi un turism mai familiar, este cel mai dezvoltat și popular din zona Ko Chang și mult mai liniștit decât unele dintre zonele despre care vom vorbi în câteva rânduri de mai jos.  În ceea ce privește cazarea, puteți găsi de la stațiuni de 4 stele până la bungalouri destul de pitorești.

Sunset Beach în Koh Lipe

Sunset Beach este situaă într-un golf în Koh Lipe, numit și Hat Pramong, este o zonă liniștită care vă va arăta apusuri de soare uimitoare, aici nu veți găsi minunate stațiuni, dar veți putea să vă bucurați de bungalouri și cabane confortabile, pe lângă barul de pe plajă ocazional.

Railay Beach în Krabi

Plaja Railay este scăldată de Marea Andaman în provincia Krabi și este accesibilă numai cu barca, are munți de calcar care par să împartă cerul în două, o zonă incredibilă pentru cei care iubesc alpinismul. Este un loc liniștit și relaxant, de obicei, nu are mult turism, care este un plus dacă doriți să aveți o zi «liniștită». Pentru a ajunge acolo trebuie să închiriați o barcă longtail lungă și un ghid care să vă ducă la ea. Cu siguranță această plajă un loc unde ar trebui să vizitați dacă călătoriți în Krabi în timpul vacanțelor dvs. în țara asiatică.

Ton Sai Beach în Krabi

Ne întoarcem la Krabi de data aceasta pentru a vorbi despre plaja din Ton Sai, un loc perfect pentru călătorii cu un buget mic, este o zonă liniștită, cu cazare ieftină, în apropiere sunt locuri incredibile dacă vrei să te alături. Dacă vrei să ajungi la această plajă o puteți face în barca longtail (tipul cu barca cu motor din Thailanda) sau ca o a doua opțiune o excursie de trekking prin pădurea de o oră și jumătate de la Ao Nang. Să ajungi pe această plajă nu este ușor, astfel încât nu veți găsi mulți vizitatori aici și devine un loc liniștit pentru a vă bucura de apusul de soare în Thailanda.

Hua Hin Beach

Plaja din Hua Hin a început să fie construită în anii 1920, la cererea regelui Rama al VII-lea de a-și petrece vacanțele, astăzi familia regală își are încă locuința de vacanță acolo, este una dintre destinațiile preferate ale tailandezilor, are o extensie de 8 km și este destul de populară și pentru turiști. Plaja este situată în partea de nord a peninsulei Malacca, o destinație bună dacă sunteți un iubitor de golf datorită numărului mare de terenuri de golf din această zonă, cele mai multe din toată Thailanda. În această zonă veți găsi mulți tailandezi de nivel superior sau diferite persoane celebre care își petrec vacanțele acolo.

Patong Beach

Pe plaja Patong veți găsi multă agitație și aglomerație, fiind capitala neoficială a petrecerii din Phuket, este o zonă plină de discoteci, baruri, restaurante și magazine pentru turiști. Plaja are o prelungire de 3,5 km lung și în ea veți găsi o mulțime de activități, de la călătoriile cu jet ski, parasailing, jetboard sau kitesurfing. Patong Beach este una dintre cele mai populare zone din Thailanda și, mai ales, dacă vă place să mergeți la petreceri. De asemenea, aveți la dispoziția dumneavoastră o gamă largă de Guest House în care vă puteți bucura de camere duble pentru mai puțin de 10 € pe noapte și puteți degusta fructe de mare la prețuri foarte accesibile. Patong nu este cea mai frumoasă plajă din Thailanda, dar dacă vă place să vă distrați în împrejurimile sale este plin de locuri pentru distracție.

Lamai Beach în Koh Samui

Călătorii care caută zone liniștite într-o zonă cu resorts sunt norocoși deoarece plaja Lamai este situată pe a doua cea mai mare insulă din Thailanda, vorbim despre Koh Samui, o frumoasă insulă tropicală, unde veți fi uimiți de vederile de la poalele munților înconjurați de junglă tropicală care populează insula, primește, de asemenea, o mulțime de turiști în fiecare an și se bucură de sute și sute de locuri de cazare și resorts unde să vă relaxați. Plaja Lamai este mică, liniștită și foarte aproape de plaja din vecinătatea Chaweng, un loc perfect pentru a vă relaxa și elibera tot stresul cotidian.

Haad Rin Beach în Koh Phangan

Nu putea să lipsească plaja unuia dintre cele mai faimoase festivaluri din lume, Full Moon Party. Această plajă se află pe insula Koh Phangan și o dată pe lună atrage mii de tineri călători din întreaga lume pentru a se bucura de aglomerația petrecerii care are loc noaptea, cu toate acestea, în fiecare zi puteți găsi un mediu de agrement în acest loc care a devenit o destinație faimoasă pentru backpackers. Este situată în cea mai îngustă zonă a peninsulei, astfel vă puteți bucura de un apus de soare sau de un răsărit de soare pe oricare dintre plajele sale.

Ko Nang Yuang în Koh Tao

Nu veți merge în Thailanda fără să vizitați Koh Tao, nu? Este una dintre cele mai autentice insule pe care le puteți găsi în cealaltă parte a lumii și unde vă puteți bucura de scufundări în toată splendoarea sa. Plaja timidă din Ko Nang Yuang este populară pentru excursii de o zi cu barca prin Ko Tao, apele sale sunt transparente și face din această zonă locul perfect pentru snorkeling și scufundări. Pentru a ajunge pe această mică insulă trebuie să plătiți 100 de baht dacă nu sunteți cazați la resortul de pe această plajă.

Mai Kao Beach în Phuket

Plaja Mai Khao din Phuket are o lungime de 11 kilometri și face parte din magnificul Parc național Sirinat. Această zonă este puțin dezvoltată, cu excepția unor hoteluri pe care le veți găsi în ea, puteți merge la mii de metri fără să vedeți pe nimeni, traducerea numelui acestei plaje din tailandeză este «lemnul alb», o porecla câștigată de nisipul său alb puțin invadat de către turiști.

Katiang Beach în Koh Lanta

Insula Koh Lanta este unul dintre locurile cele mai frumoase din Thailanda, se pare că este zona perfectă pentru a vă adihni câteva zile și a desconecta. Plaja Kantiang este, fără îndoială, cea mai frumoasă a insulei, este situată în Parcul Național al insulei și, de obicei, au puțini turiști, fără îndoială, Koh Lanta este liniștită, are nisip auriu și ape turcoaz, pe lângă acesta, veți găsi un mic traseu de trekking pentru a urca pe munte aproximativ 2 km, dacă vă înscrieți trebuie să fiți atenți și să luați încălțăminte adecvată, deoarece, uneori, drumul poate fi alunecos din cauza umezelii și mușchilor de pământ și puteți suferi vreun mic accident care vă poate strica călătoria.

Plaja Mae Nam în Koh Samui

Plaja Mae Nam este un loc liniștit și puțin dezvoltat, în comparație cu restul zonelor de plajă ale insulei thailandeze Koh Samui, este de 7 km lungime și este înconjurat de palmieri tropicali. Mae Nam este una dintre zonele favorite pentru turiștii și călătorii care au un buget redus, în această zonă nu veți găsi multe locuri de petrecere a timpului liber, dar vă puteți bucura de unele baruri și restaurante care închid curând, astfel că sunteți unul dintre cei cărora le place să mănânce când ies din apă, țineți cont de acest lucru.

Hat Sai Kaew în Koh Samet

De asemenea, cunoscută sub numele de Diamond Beach, Hat Sai Kaew este una dintre cele mai mari și mai populare plaje de pe insula Koh Samet din Thailanda, deși nu ajunge la un kilometru lungime, astfel încât totul este destul de aproape și Koh Samet este un insula liniștită și nu prea mare, nisipul este alb iar apa este asemeni unui curcubeu care îmbină verde si albastru. Pe această plajă poți practica mai multe sporturi nautice cum ar fi windsurfing, jet-sky sau snorkel, de asemenea dispune de numeroase baruri și restaurante, unde puteți încerca sucuri de fructe tropicale, cocktailuri pe plajă sau bucătăria specifică thailandeză.