Buget de călătorie în Thailanda pentru o lună

Cât costă să călătorești în Thailanda?


Una dintre întrebările cele mai frecvente în legătură cu petrecerea unei vacanțe în Thailanda este următoarea: Cât costă să călătoriți în Thailanda?

Sigur căutând pe Internet vei găsi opinii diferite în legătură cu acest subiect, unii vor considera că este ieftin să vizitezi Thailanda, altora li se va părea ceva mai scump decât se așteptaseră inițal, dar trebuie să ții cont că fiecare turist își organizează sejurul în Thailanda în funcție de posibilitățile sale economice, de ceea ce vreă să viziteze în locul respectiv și bineînțeles de cât este dispus să plătească pentru a-și satisface miciile capricii. În continuare voi încerca să vă arăt cu cât mai multe detalii posibile despre bugetul necesar pentru a călători în Thailanda timp de o lună.

Cât costă să călătorești prin Thailanda timp de o lună?

Care este prețul unei călătorii în Thailanda?

Această întrebare nu are nici un răspuns, depinde de ceea ce doriți să faceți în timpul călătoriei:

– Vrei să vizitezi din nou țara?

– Călătorești cu partenerul tău și este o călătorie mai romantică?

– Vrei să mergi cu familia?

– Vreți să vă bucurați de vacanță fără a duce lipsă de nimic?

Ar putea exista un număr infinit de moduri pentru a formula acest tip de întrebare, în funcție de așteptările pe care le aveți, prețul unei astfel de călătorii poate varia. În acest articol vă voi arăta mici trucuri pentru a avea parte de o călătorie ieftină în Thailanda fără a renunța la anumite lucruri, și cu sfaturi cu privire la oricare dintre celelalte opțiuni. Trebuie de reținut faptul că fiecare percepe conceptul de călătorie ieftină într-un mod diferit, în funcție de așteptările pe care le are fiecare.

Cazare în Thailanda

Este, fără îndoială, una dintre cele mai importante părți ale bugetului dvs., în funcție de ceea ce căutați, prețul poate varia foarte mult, de la camere modeste sau hosteluri, până la vile sau stațiuni unde puteți să vă bucurați de vacanță ca niște adevărați boieri.

Adevărul este că atunci când vine vorba de rezervarea de hoteluri din Thailanda ar trebui să fii foarte atent la acest aspect și să mergi în locurile recomandate de alți călători, deși aș putea spune că uneori acest concept este greșit, este posibil să mergi la primul hotel pe care îl vezi fără a cere o recomandare înainte de a avea vreo nemulțumire, dar totuși e de preferat să vă asigurați unde vă cazați pentru a evita incidente neplăcute.

În ceea ce privesc tipurile de cazare din Thailanda, aveți cinci opțiuni:

GuestHouse cu camere comune: în care puteți dormi de la 3€ pe noapte într-un dormitor cu mai multe paturi supraetajate și baie comună, dacă sunteți un backpacker și călătoriți singur poate fi o opțiune bună de a cunoaște alte persoane.
GuestHouse cu camere private: Sunt foarte asemănătoare cu o cameră de hotel, dar ceva mai ieftin, prețul poate fi de aproximativ 15€ dacă doriți cu aer condiționat și baie privată, binînțeles totul depinde de perioada anului în care călătoriți.
Hoteluri: Cea mai bună opțiune, foarte confortabile și foarte ieftine, puteți găsi camere uimitoare pentru 20€ pe noapte și, dacă doriți ceva mai luxos, fără a fi nevoie să plătiți prețuri excesive, pentru aproximativ 50€ pe noapte au camere duble care sunt impresionante, puteți să verificați ghidul hotelier recomandat din Thailanda pentru a vă face o idee despre acestea.
Resorts: Unul dintre avantajele Thailandei este că vă puteți bucura de relaxarea și confortul care vă oferă o stațiune și este mult mai ieftin în comparație cu țările din vestul Europei, prețurile încep de obicei de la 50€ și pot să ajungă până la 200-300€, în funcție de condițiile pe care le oferă.
Vile: Dacă doriți o vacanță în locuri precum Phuket sau Koh Samui pentru relaxare, pentru climatul tropical, plaje și gastronomia din aceste zone, s-ar putea să vă intereseze să închiriați o vilă, prețurile tind în jur de 120 € pe noapte pentru mai multe persoane, fiind un preț destul de economic având în vedere condițiile acestor locuințe.

Booking.com

Deci, dacă vom vorbi despre cazare – Care ar fi bugetul pentru o lună în Thailanda?

Backpacker
150/lună
  • În mod backpacker în dormitoare comune cu o medie de 5€ pe noapte.
Cameră privată
540/lună
  • Cameră privată dublă cu o medie de 18€ pe noapte.
Resort
3000/lună
  • Dacă vreți să aveți parte de toate comoditățile într-un resort va costa în jur de 100€ pe noapte.

Mâncare și băutură

A doua parte din bugetul dvs. de călătorie în Thailanda ar trebui să fie mâncarea și băutură, iar diversitatea gastronomică a acestei țări ne va tenta să gustăm cât mai multe feluri de mâncare.

Mâncare: Mâncarea de la restaurantele aflate la marginea drumului costă, de obicei de la 1€ la 3€, dacă vrei să mergi la restaurante mai exclusiviste este destul de ieftin, vă puteți bucura de o masă bună într-un loc perfect pentru 4€ -5€ platoul, iar în cazul în care felurile de mâncare din Asia nu vă conving îndeajuns aveți întotdeauna la dispoziție o mare varietate de restaurante occidentale (italienești, americane, etc.), unde mâncarea va costa aproximativ 15€, în funcție de zona în care vă aflați.
Băutură: Dacă vorbim despre băuturi non-alcoolice este relativ ieftin, o sticlă de apă sau suc, de obicei, nu ajunge la 1€ în mod normal, în restaurante și baruri. În schimb, dacă ați consumat alcool (bere, vodcă, whisky, rom, etc), atunci prețurile sunt diferite. O bere va costa între 2€ -5€, depinzând dacă o bei într-un bar sau într-una dintre cele mai bune cluburi din oraș, iar o băutură alcoholică va costa în jur de 5€.

Care ar fi bugetul pentru mâncare și băutură pentru o lună în Thailanda?

Făcând o medie între mâncarea din restaurante modeste sau tarabe de stradă vom calcula că fiecare masă ajunge la 4,5€ cu primul fel de mâncare și al doilea plus băutură, dacă mănânci doar o farfurie, fiecare masă ar fi în jur de 2,5€: 2,5 x 60 mese (2 mese pe zi) = 150 € + 50 € în bonusuri * = 200 € 4,5 x 60 mese (2 mese pe zi) = 270 € + 50 € în bonusuri * = 320 € * Apă pe care o cumpărăți în plimbările lungi aflate sub soare și desigur aceste lucruri pe care le alegeți între mese. Dacă veți mânca în restaurantele occidentale, deoarece alimentele thailandeze sau alimentele condimentate nu vă plac foarte mult, se calculează aproximativ 13€ pentru o masă făcând astfel o medie de: 13€ x 60 mese (2 pe zi) = 780€ + 50€ în bonusuri = 830€ Vom presupune că luați câteva beri în fiecare seară și cumpărați o sticlă între 3 în fiecare zi când ieșiți la petrecere noaptea va ieși pentru 25€ -30€.

Transportul

De data aceasta este timpul să vorbim despre transport, a treia parte a bugetului nostru pentru o lună în Thailanda, pentru că dacă vei călători în Thailanda și vei merge în jurul țării, transportul este ceva de care trebuie să ții cont pentru a vă planifica bugetul de călătorie în Thailanda.

Transportul în Thailanda este foarte simplu, într-o țară orientată astfel spre turism veți găsi avioane, trenuri, bărci sau autobuze care vă vor duce acolo unde aveți nevoie, prețul zborurilor interne este de obicei:

PlecăriSosiriPrețWeb
Koh SamuiBangkok200€Vezi zboruri
BangkokPhuket35€Vezi zboruri
BangkokChiang Mai30€Vezi zboruri
BangkokKoh Samui200€Vezi zboruri
Chiang MaiPhuket100€Vezi zboruri
PhuketBangkok35€Vezi zboruri
Pentru a vă deplasa în fiecare zonă în care vă aflați, o puteți face prin închirierea unei motociclete care este cea mai recomandată, este normal să vă coste între 5€ - 8€ închiriați-o pe tot parcursul zilei și cu 1€ sau 2€ de benzină este suficient.

Care ar fi bugetul pentru o lună pentru transport în Thailanda?

Zborurile din Thailanda sunt destul de ieftine și vă ajută să economisiți mult timp din călătorie, iar când aveți puțin timp la dispoziție, petrecerea a 12 ore într-un autobuz sau tren nu este cea mai bună opțiune. Poți să ajungi într-o oră cu avionul aproape în orice parte a Thailandei, așa că recomand întotdeauna zborurile interne, așa cum vedeți în link-ul mai sus.

Putem calcula că vom petrece o lună vizitând țara luând câteva zboruri și călătorind în autobuze și trenuri de noapte, închiriind motociclete în unele zone și taxiuri în altele, vom cheltui în jur de 150 de euro pe transport într-o lună.

Transportul în Thailanda: aproximativ 200 EUR pentru o lună.

Activități și experiențe unice în Thailanda

Nu cred că vom călători în celălalt capăt de lume pentru ca apoi să ne privăm de experiențe unice în această țară doar pentru a economisi puțin, nu?

Consider că banii sunt pentru a se bucura de ei și dacă am muncit tot anul timp de 11 luni, cred că merităam o vacanță în cele mai bune condiții. Este foarte bine să vizitezi temple și să explorezi insulele, dar ar fin interesant să trăiți experiențe unice aici de care să vă bucurați la maxim.

3 Experiențe unice pe care nu trebuie să le ratezi în Thailanda

  • Un curs de scufundări în Koh Tao, este ceva de care îți vei aminti toată viața. Un astfel de curs poate costa în jur de 200-220$ și e ceva care trebuie să experimentați în călătoria în Thailanda.
  • Practicați snorkeling și scuba diving în Phi Phi Island. E unul dintre cele mai frumoase locuri împreună cu Kao Tao, fiind una dintre atracțiile turistice cele mai populare din țară.

  • Luați parte la Full Moon Party, petrecerea cea mai savage din toată Thailanda. O dată pe lună se adună mii de turiști pentru a se distra pe plaja Haad Rin în Koh Phangan, unde aveți oportunitatea de a cunoaște persoane noi și a trăi o experiență unică pe această plajă.

Câți bani să vă luați în Thailanda? Este scump sau ieftin?

presupuesto-tailandia BUGET BACKPACKER PENTRU A CĂLĂTORI O LUNĂ ÎN THAILANDA

(nivel backpacker):

750 € (fără să socotiți petrecerile)


presupuesto-tailandia  BUGET MEDIU PENTRU A CĂLĂTORI 30 DE ZILE DE THAILANDA

(nivel mediu):

1.800 €

presupuesto-tailandia  BUGET DE LUX PENTRU A CĂLĂTORI 4 SĂPTĂMÂNI ÎN THAILANDA

(nivel avansat): 


Cât vă ține buzunarul