Templul Wat Traimit și Buddha de Aur

Templul lui Buddha de Aur din Bangkok


Bangkok este capitala Thailandei și unul dintre cele mai interesante locuri de pe planetă, este plin de tradiții și obiceiuri care contrastează cu ritmul agitat al vieții și pașii a milioane de turiști și backpackeri care se plimbă pe celebrele străzi și piețele sale. Dar acest oraș are, de asemenea, pace și liniște, trebuie doar să îi vizitați templele.

Acest loc minunat situat pe strada Yaowarat, la capătul Chinatown, este cunoscut și sub numele de Templul lui Buddha de Aur, deoarece în interiorul său adăpostește o sculptură complet realizată din aur solid, care cântărește aproximativ 5 tone și are 3 metri înălțime.

Istoria lui Buddha de Aur

Această sculptură faimoasă și impresionantă are propria sa istorie, se consideră că a fost realizată în secolul al XIII-lea și provine din vechiul oraș Ayutthaya, care a fost capitala Thailandei din regatul Siam. În timpul invaziei birmaneze, acesta a fost acoperit cu stuc cu obiectivul de a trece neobservat și, astfel, va evita furtul sau distrugerea acestuia.

În consecință, anii au trecut și statuia a supraviețuit, deși odată cu stucul a avut o aparență a fi o statuie normală, iar regulile au stabilit că orice figură a lui Buddha nu poate fi distrusă. Apoi, a fost amplasat în interiorul templului care a fost ulterior distrus, așa că a fost în aer liber mai mult de 20 de ani unde a fost acoperită doar cu un acoperiș improvizat.

Cu toate acestea, odată cu reconstrucția templului, un grup de călugări a decis mutarea acestuia în Wat Traimit, dar în timp ce a fost transportat de o macara, sculptura a căzut și stucul a fost îndepărtat, dezvăluind ceea ce se afla în interior. Odată descoperită figura de aur, aceasta a devenit una dintre cele mai importante reprezentări din întreaga țară. În special, este cea mai lungă sculptură din aur din lume.

Cum ajungeți la Wat Traimit

Templul Wat Traimit este foarte aproape de gara de Lamphong Hua, așa că cel mai bun mod de a ajunge acolo este să iei metroul către acea stație. Odată ajunși acolo, mergem pe jos doar 5 minute pe strada Thai-China Thanon Mitthaphap.

Este important să rețineți că există anumite reguli odată ce vă aflați în templu, pentru a intra trebuie să purtați haine cu mâneci și pantaloni care acoperă genunchii. În ceea ce privește pantofii trebuie dați jos pentru a intra, deși permit accesul în incintă folosind șosete. Acestea sunt regulile generale pentru majoritatea templelor.

Informații despre Templul lui Buddha de Aur

Locație: strada Yaowarat la capătul Chinatown.
Preț: 20 de bahts.
Orar: de la 8 AM la 17 PM.
Alte locuri interesante din Bangkok: Palatul Regal Bangkok, râul Chao Phraya și Khao San Road.

Capitala Thailandei, fără îndoială găzduiește nenumărate locuri de descoperit, este unul dintre cele mai populate orașe din sud-estul Asiei, ai putea petrece săptămâni pe străzile sale descoperind lucruri, dacă vrei să cunoști temple budiste cele mai frumoase și incredibile, îți recomandăm să le vizitezi pe unele dintre ele cunoscute, ca și Wat Arun, Templul Zorilor, Wat Benchamabophit sau Wat Mahathat, nu puteți rata Templul lui Buddha Înclinat cunoscut sub numele de Wat Pho, care este un favorit al turiștilor, împreună cu templul Wat Saket, dacă doriți să vedeți locuri curioase, vizitați Templul leagănului uriaș cunoscut sub numele de Wat Suthat sau Buddha de Aur găsit în Wat Traimit. Dacă doriți să aflați mai multe aici aveți o listă cu temple din Bangkok.

Hartă Wat Traimit