Wat Suthat și Leagănul Gigant din Bangkok

Thailanda este fără îndoială unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a descoperi, explora și cunoaște, este plin de minuni care uimesc chiar și pe cel mai exigent turist. Pentru a începe să te bucuri de esența sa, cel mai bine este să începi cu capitala sa, orașul Bangkok, acest loc nu este doar pentru aventurieri, dar este și oprirea perfectă pentru cei care se bucură de turismul religios.

Ei bine, are un număr imens de temple, toate complet diferite, fiecare având propria istorie și particularități. Unul dintre ei este Wat Suthat din Bangkok, construit în 1807 prin ordinul regelui Rama I. Este primul templu regal din Thailanda și printre trăsăturile sale evidențiază sculptura lui Buddha de 8 metri realizată în bronz și adusă din vechiul oraș Sukhothai.

De remarcat sunt și cele 28 de pagode chinezești și cele 156 de imagini ale lui Buddha care își odihnesc și împodobesc pridvorul, iar pe altarul lor se află cenușa regelui Rama VIII. Pe de altă parte, Wat Suthat iese în evidență pentru un element pur și simplu unic, care nu poate fi văzut în niciun alt templu, un leagăn uriaș.

Leagănul Gigant din Bangkok


Chiar în fața templului Wat Suthat se află un pătrat unic, unde se află un leagăn uriaș de 25 de metri înălțime numit Sao Ching-Cha. Această construcție grozavă a fost folosită pentru ceremoniile de natură religioasă, mai ales că a avut legătură cu religia brahmanică. Principalul ritual a fost acela de a echilibra cu sosirea zeilor Shiva și Vishnu.


Acesta a fost făcut pentru a avea noroc și prosperitate în viață, astfel încât bărbații și-au asumat provocarea și s-au balansat încercând să mențină echilibrul, în timp ce încercau să ia geanta cu monede de argint care se afla în partea superioară a leagănului.

Cu toate acestea, activitatea a fost eliminată din cauza numărului mare de vieți pierdute generate de acțiunea îndrăzneață. În prezent, există doar structura batantă realizată cu lemn de tec vopsit în roșu, deoarece în 2005 a fost reconstruită.

Cum să ajungeți la Wat Suthat

Dacă doriți să vizitați acest templu unic puteți lua un taxi sau un tuk-tuk, este foarte ușor să le găsiți, deoarece sunt mobilizate în tot orașul și în zonele turistice cele mai importante, oferind serviciul său în special turiștilor.

Este important de menționat că este recomandabil să negociați cu prețul transferului pentru a încerca să obțineți cel mai ieftin preț. Printre altele, îmbrăcămintea ar trebui să fie adecvată, care să acopere umerii, iar pantalonii sau fustele să fie peste genunchi. Când sunteți în față cu imaginea lui Buddha, picioarele nu ar trebui să indice către sculptură.

Informații despre Wat Suthat și Swing Giant:
Locație: 150 Thanon Bamrung Muang.
Preț: 20 bahts.
Orar: de la 8 la 16:00.
Alte locuri recomandate de vizitat în Bangkok: Grand Royal Palace și împrejurimile sale, Khao San Road și Chinatown.


Capitala Thailandei, fără îndoială găzduiește nenumărate locuri de descoperit, este unul dintre cele mai populate orașe din sud-estul Asiei, ai putea petrece săptămâni pe străzile sale descoperind lucruri, dacă vrei să cunoști temple budiste cele mai frumoase și incredibile, îți recomandăm să le vizitezi pe unele dintre ele cunoscute, ca și Wat Arun, Templul Zorilor, Wat Benchamabophit sau Wat Mahathat, nu puteți rata Templul lui Buddha Înclinat cunoscut sub numele de Wat Pho, care este un favorit al turiștilor, împreună cu templul Wat Saket, dacă doriți să vedeți locuri curioase, vizitați Templul leagănului uriaș cunoscut sub numele de Wat Suthat sau Buddha de Aur găsit în Wat Traimit. Dacă doriți să aflați mai multe aici aveți o listă cu temple din Bangkok.

Hartă Wat Suthat