Wat Saket și Muntele de Aur din Bangkok

Thailanda este una dintre cele mai impresionante și atractive țări pentru a alege ca și destinație turistică, milioane de persoane călătoresc pentru a avea cea mai bună aventură în fiecare dintre locurile sale. Dar ce modalitate mai bună de a începe decât să-i descoperi capitala, orașul Bangkok, care este plin de culoare, farmec, cultură, tradiții și cele mai emblematice temple.

Unul dintre ele este Wat Saket, cunoscut și sub numele de Muntele de Aur, este unul dintre cele mai vechi din Bangkok, fiind situat pe strada Boriphat și datează din secolul al XIX-lea. Acest templu a fost construit la ordinul regelui Rama III, care a ordonat construirea unei stupe de dimensiuni importante.

Istoria Muntelui de Aur din Bangkok


Când regele Rama al III-lea a ordonat construirea chedului de dimensiuni enorme, el a suferit un accident, deoarece acesta s-a prăbușit din cauza fragilității terenului, care nu a putut suporta uriașul turn. Drept urmare, dărâmăturile și cărămizile, materialele cu care s-au făcut lucrările au format un deal care a fost ulterior s-a umplut cu buruieni.

Acest lucru rămâne intact, deoarece în Thailanda distrugerea clădirilor religioase este interzisă. Ceva mai târziu, regele Rama al IV-lea a condus construcția unui mic chedi în același loc de pe deal și ani mai târziu fiul său a terminat-o. Poate fi văzută această stupă mare de aur de pe deal, care prin care se intră cu ajutorul a 318 trepte.

Deși urcatul poate fi epuizant, rezultatul final este pur și simplu minunat, de unde poți să apreciezi peisajul de la înălțimi. Localnicii au numit dealul Phu Khao și în prezent este înconjurat de ziduri de beton pentru a evita orice posibilă prăbușire.

Este, de asemenea, locul unde se sărbătorește festivalul Loy Krathong, în timpul căruia este decorat cu felinare colorate și se desfășoară o procesiune cu lumânări până la deal, este un adevărat spectacol.

Cum se ajunge la Wat Saket

A ajunge la templul Saket este foarte simplu, atât de mult încât poate fi accesat pe jos, de exemplu de pe strada Khao San, foarte cunoscută de către toți backpackers, iar mersul pe jos durează doar 15 minute. Este o modalitate excelentă de a te bucura de peisajul orașului și de viața sa agitată.

Deși pentru cei cărora nu le place atât de mult să meargă pe jos, este complet valabil să iei un taxi sau un tuk-tuk, care oferă serviciul de transport în special turiștilor și se găsesc în tot orașul.

Informații despre Muntele de Aur și Wat Saket:

Locație: strada Boriphat.
Pret: 20 bahts.
Orar: de la 9 AM la 17 PM.
Atracții turistice din apropiere ar trebui să le vedeți: Khao San Road, Grand Royal Palace și Râul Chao Phraya.

Capitala Thailandei, fără îndoială găzduiește nenumărate locuri de descoperit, este unul dintre cele mai populate orașe din sud-estul Asiei, ai putea petrece săptămâni pe străzile sale descoperind lucruri, dacă vrei să cunoști temple budiste cele mai frumoase și incredibile, îți recomandăm să le vizitezi pe unele dintre ele cunoscute, ca și Wat Arun, Templul Zorilor, Wat Benchamabophit sau Wat Mahathat, nu puteți rata Templul lui Buddha Înclinat cunoscut sub numele de Wat Pho, care este un favorit al turiștilor, dacă doriți să vedeți locuri curioase, vizitați Templul leagănului uriaș cunoscut sub numele de Wat Suthat sau Buddha de Aur găsit în Wat Traimit. Dacă doriți să aflați mai multe aici aveți o listă cu temple din Bangkok.

Harta Wat Saket