Templul Wat Phra Kaew din Bangkok

Orașul Bangkok este un loc impresionant, este un adevărat oraș cosmopolit plin de tradițiile proprii ale țării, într-un amestec unic cu modernitatea de astăzi. Deși poate fi un loc agitat și congestionat, acesta are și o altă fațetă, pasivitatea, liniștea și calmul templelor sale precum Wat Phra Kaew.

Wat Phra Kaew este amplasat în incinta Marelui Palat din Bangkok, care este inspirat de orașul Ayutthaya, construit în anul 1782 drept casa familiei regale. Ansamblul de clădiri în care se află acest templu se află pe malurile râului Chao Phraya.

Se caracterizează prin mai multe clădiri sacre, cu pagode și sculpturi care fac aluzie la budism, arhitectura sa este în stil Rattanakos, iar acoperișul este acoperit de plăci frumoase de portocaliu și verde. De asemenea, puteți vedea mozaicuri în interior și nu are spații pentru ca monahii să locuiască acolo, ei participă doar pentru a medita.

Templul lui Buddha de Smarald


Cu toate acestea, elementul său principal este statuia unui Buddha sculptat în jad, cunoscută sub numele de Buddha de Smarald. Această sculptură este un adevărat simbol religios, cel mai venerat al întregii țări, cu o înălțime de 66 de centimetri, este de culoare verde închis și a fost sculptat dintr-o singură piatră.

Această icoană națională este situată în ubosoth sau clădirea principală, are o postură de meditație și este considerată a fi protectorul țării. În ceea ce privește originea sa, au fost create diverse legende, există cei care cred că a fost creat în India, la 5 secole după ce Buddha a ajuns la Nirvana.

Alții spun că a fost creată în Cambodgia, dar ceva care este într-adevăr sigur, este că această sculptură a călătorit prin mai multe locuri, iar ultimul loc pe care l-a vizitat înainte de a ajunge în capitala thailandeză a fost Chiang Mai. Ca fapt curios, deși localnicii și turiștii pot intra în templu, numai regele îl poate atinge.

Chiar el este cel care își schimbă hainele de 3 ori pe an în timpul începutului fiecărui sezon, asta pentru a aduce noroc și prosperitate în toată țara. Ornamentele sunt coroane din aur, bijuterii și o pătură, fiecare corespunde unei perioade specifice, totul se realizează printr-un ritual.

Cum să ajungeți la Wat Phra Kaew

Impresionantul Wat Phra Kaew se află într-o zonă foarte accesibilă a orașului Bangkok, pentru a ajunge acolo există mai multe opțiuni, cum ar fi să iei un autobuz, deși alternativele cele mai comune și mai ales alese de turiști sunt să angajeze serviciile unui tuk – tuk sau mergeți cu vaporul, din Tha Chang.

Informații despre Templul Buddha Smarald

Locație: la estul râului Chao Phraya.
Preț: 500 de bahts
Orar: de la 8:00 la 15:00.
Locuri din Bangkok pe care nu le puteți rata: Khao San Road, Grand Palace și Chinatown.

Capitala Thailandei, fără îndoială găzduiește nenumărate locuri de descoperit, este unul dintre cele mai populate orașe din sud-estul Asiei, ai putea petrece săptămâni pe străzile sale descoperind lucruri, dacă vrei să cunoști temple budiste cele mai frumoase și incredibile, îți recomandăm să le vizitezi pe unele dintre ele cunoscute, ca și Wat Arun, Templul Zorilor, Wat Benchamabophit sau Wat Mahathat, nu puteți rata Templul lui Buddha Înclinat cunoscut sub numele de Wat Pho, care este un favorit al turiștilor, împreună cu templul Wat Saket, dacă doriți să vedeți locuri curioase, vizitați Templul leagănului uriaș cunoscut sub numele de Wat Suthat sau Buddha de Aur găsit în Wat Traimit. Dacă doriți să aflați mai multe aici aveți o listă cu temple din Bangkok.

Hartă Wat Phra Kaew