Templul Wat Pho din Bangkok

Wat Pho din Bangkok este, de asemenea, cunoscut sub numele de Templul lui Buddha înclinat sau Wat Phra Chetuphon așa cum îl cunosc thailandezii, este renumit pentru faptul că găzduiește cea mai lungă imagine a lui Buddha din Thailanda și ca fiind unul dintre cele mai vechi temple din țara asiatică cu aproape 200 ani de vechime.

Figura lui Buddha care se păstrează în interior are 26 de metri lungime și 15 metri înălțime și este acoperită cu placă de aur, reprezintă Buddha în nirvana, picioarele sale au o lungime de 5 metri și au ilustrate gravuri ale istoriei sale.

Templul conține mai mult de 1.000 de imagini cu Buddha în total și chiar peste malul râului veți găsi templul Wat Arun, puteți ajunge ieșind din Marele Palat, iar pentru a intra trebuie să purtați îmbrăcămintea corespunzătoare ca în Palatul Regal pentru locuri sacre și asta înseamnă să nu arătați umerii sau picioarele.

Trebuie să-ți scoți pantofii pentru a intra în templu și este indicat să iei un recipient de monede la intrare pentru a le folosi în interiorul templului și să urmezi ritualul norocului, poți lăsa 108 monede de bronz de-a lungul urnelor care se află în jurul pereților templului.

Este indicat să vă plimbați în jurul templului, unde veți găsi capele cu imagini din Buddha, statui din bronz și pereți cu picturi și decorații artistice.

Templul lui Buddha înclinat din Bangkok

Templul lui Buddha înclinat este unul dintre cele mai vechi din Bangkok, acesta există înainte de domnia regelui Rama I când a stabilit Bangkok ca și capitală a Thailandei, inițial numele său era Photaram Temple, dar a fost redenumit.

În timpul căderii Ayutthaya, regele Taksin a mutat capitala la Thonburi (Bangkok) și a stabilit palatul său în apropiere de Wat Arun, unul dintre cele mai importante temple din capitală, chiar peste râu, astfel încât a devenit o mănăstire regală.

Templul a suferit numeroase schimbări în ultimii 260 de ani, în principal în timpul domniei lui Rama III, care l-a reînnoit și l-a prelungit devenind cel mai lung templu din Thailanda, proces care a durat aproape 17 ani pentru a finaliza și, de asemenea, a decorat pereții săi cu diagrame și inscripții budiste care sunt considerate patrimoniu al UNESCO.

Școala de masaj Wat Pho

Templul thailandez este renumit pentru faptul că este prima universitate din Thailanda și centrul său tradițional de masaj thailandez, pe pereții de piatră ai școlii sale veți găsi gravate tot ceea ce trebuie să știți despre masajul thailandez în timpul domniei lui Rama III înainte de distrugerea Ayutthaya în mâinile birmanilor.

Dacă doriți să faceți un masaj tradițional timp de 30 de minute, prețul său este de 150 de bahts, iar în câteva locuri vă puteți bucura de masaje ca acestea, 1 oră este de 250 de bahts și dacă doriți un masaj cu plante, prețul este de 350 de bahts.

De asemenea, oferă cursuri tradiționale de masaj thailandeze, durează în jur de 30 de ore și costă aproximativ 4.500 de bahts, cu o durată de 15 zile. Centrul de masaj este situat în spatele templului.

Pagina oficială a școlii de masaj din Wat Pho

Orarul și prețurile Wat Pho:

Orar: 08:00 – 17:00 (Centrul de masaj este disponibil până la 18:00)

Locație: Șoseaua Maharat, lângă râul Chao Phraya (portul Tha Tien) și Palatul Regal.

Preț: 100 bahts

Atracții turistice din apropiere: Wat Arun, Grand Palace / Wat Phra Kaew și Muzeul Național

Capitala Thailandei este fără îndoială căminul a nenumărate locuri de descoperit, este unul dintre cele mai populate orașe din sud-estul Asiei, ai putea petrece săptămâni întregi pe străzile sale descoperind lucruri, dacă vrei să cunoști temple budiste frumoase și incredibile, îți recomandăm să vizitezi unele precum Templul de la  răsăritul soarelui, Wat Benchamabophit sau Wat Mahathat, nu puteți rata templul Wat Saket, dacă doriți să vedeți locuri curioase, vizitați templul leagănului uriaș cunoscut sub numele de Wat Suthat sau Buddha de Aur care este situat în Wat Traimit, iar dacă doriți mai multe informații aici aveți o listă cu temple din Bangkok.

Hartă Wat Pho Bangkok