Templul Wat Mahathat din Bangkok

Thailanda este plină de istorie și amintiri, este încă posibil să-i cunoașteți trecutul într-un număr mare de monumente și locuri importante, întrucât sunt impregnate de protagoniștii de acele zile din trecut. Capitala sa Bangkok nu face excepție și templul Wat Mahathat Yuwarat din capitala Thailandei, unde puteți respira o atmosferă unică în fiecare din multele sale temple.

Unul dintre ei este Wat Mahathat, cunoscut sub numele de Templul Marii Moaște și este situat în inima orașului. Este unul dintre cele mai vechi temple, deoarece a fost construit înainte ca Bangkok să devină capitala Thailandei. Incinta este formată dintr-un set de clădiri, care sunt împărțite în două părți foarte importante.

Acestea sunt The International Buddhist Meditation Center și The Meditation Study and Retreat Center, adică templul este și locul centrului de studiu și meditație, unde predau cursuri pentru a învăța tehnicile respective. Ei organizează diverse programe, oferă chiar și unele în engleză, astfel încât turiștii pot participa și ei.

Aceștia oferă chiar cazare și mâncare pentru cei care doresc să se dedice formal acestor ateliere de meditație, dar oricine intră trebuie să urmeze un regim de viață destul de strict. Templul Wat Mahathat Yuwaratrangsarit a fost construit în timpul imperiului regelui Rama IV.


Obiectivul construcției sale a fost să adăpostească moaștele lui Buddha, în interior este posibil să admirați diverse sculpturi care fac aluzie la budism. De asemenea, este înconjurată de o grădină frumoasă și are o terasă unde există galerii cu un număr mare de imagini Buddha pe piedestalele frumos decorate.

Una dintre cele mai bune activități în ceea ce privește vizitarea acestui templu este să te bucuri de liniște și pace în apropierea grădinilor sale. Deși este în centrul orașului, este un pasaj pentru a scăpa de ritmul agitat al orașului și de tot zgomotul său.

Trebuie menționat, ca un detaliu extrem de interesant, faptul că foarte aproape de templu este cea mai mare piață de amulete din oraș, care are loc în fiecare duminică. Puteți vedea o diversitate uriașă de medicamente tradiționale și de talismane, care au scopuri variate.

Cum să ajungeți la Wat Mahathat în Bangkok

Templul Wat Mahathat Yuwaratrangsarit este amplasat în centrul orașului, așa că ajungerea la el se poate face pe jos, este nevoie doar de câteva minute.

Informații despre templu:

Locație: lângă Parcul Sanam Luang, între Marele Palat și Muzeul Național de pe strada Mahathat.
Preț: Gratuit, dar acceptă donații.
Orar: de la 19:00 la 17:00.
Alte atracții din Bangkok pe care nu le puteți rata: Khao San Road, Grand Palace și Chinatown


Capitala Thailandei, fără îndoială găzduiește nenumărate locuri de descoperit, este unul dintre cele mai populate orașe din sud-estul Asiei, ai putea petrece săptămâni pe străzile sale descoperind lucruri, dacă vrei să cunoști temple budiste cele mai frumoase și incredibile, îți recomandăm să le vizitezi pe unele dintre ele cunoscute, ca și Wat Arun, Templul Zorilor, Wat Benchamabophit sau Wat Mahathat, nu puteți rata Templul lui Buddha Înclinat cunoscut sub numele de Wat Pho, care este un favorit al turiștilor, împreună cu templul Wat Saket, dacă doriți să vedeți locuri curioase, vizitați Templul leagănului uriaș cunoscut sub numele de Wat Suthat sau Buddha de Aur găsit în Wat Traimit. Dacă doriți să aflați mai multe aici aveți o listă cu temple din Bangkok.

Hartă Wat Mahathat