Wat Benchamabophit în Bangkok

Bangkok este un loc privilegiat în Thailanda, această țară deține o uriașă diversitate de comori, nu numai că are parcuri, plaje și monumente naturale impresionante, ci are și ruine și bijuterii arhitecturale de mare frumusețe. Acestea pot fi găsite în mai multe orașe, dar un loc perfect pentru a le cunoaște este capitala sa, Bangkok.

Acest oraș găzduiește un număr imens de temple, toate diferite și fiecare cu propria istorie, este imposibil să cunoaștem Thailanda fără a vizita aceste incinte religioase. Unul dintre ei este Wat Benchamabophit, un loc cu un aspect impunător și solemn.

Templul de marmură din Bangkok


Wat Benchamabophit este, de asemenea, cunoscut sub numele de Templul de marmură, deoarece acest nume se referă la caracteristica sa principală, a fost construit cu marmură italiană din Carrara.

Acest templu are un stil arhitectonic frumos, este un amestec de elemente tradiționale thailandeze cu anumite influențe europene, deoarece regele le-a sugerat după călătoria sa în Europa.

În ceea ce privește istoria sa, în același loc în care se află templul în prezent, exista o altă incintă, aceasta pentru perioada în care Bangkok nu era încă capitala Thailandei. Regele Rama al III-lea a ordonat construirea apărărilor pentru a rezista atacului și invaziei Laosului.


Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat, așa că, în semn de bucurie și recunoștință, a fost reconstruit cu 5 pagode în fața templului în anul 1899. Tot designul este opera semifratelui regelui, prințul Naris.

Templul Benchamabophit se caracterizează prin faptul că este acoperit cu marmură nu numai pe fațada sa, ci și pe podea și pereții de intrare. În interior puteți admira statuia unui Buddha așezat, cu un fundal de cer albastru destul de intens care o face mai izbitoare.

În plus, are un claustru în care se găsesc 52 de sculpturi din bronz ale lui Buddha, toate provenind din mai multe orașe din Thailanda, care sunt prezentate în diverse poziții și cu diferite aspecte. Trebuie menționat că există cenușa regelui Rama V, ceea ce a făcut ca templul să fie numit și templul celui de-al cincilea rege. Printre altele, este înconjurat de grădini frumoase și în împrejurimile sale puteți vedea călugării.

Cum să ajungeți la Wat Benchamabophit

Templul Wat Benchamabophit este aproape de oraș, deci poate fi accesat prin taxi sau prin serviciul de tuk-tuk. Este foarte ușor să găsești aceste mijloace de transport în oraș, deoarece oferă serviciile lor pentru turiști. Un punct important este că se recomandă modificarea prețului transferului, deoarece vor începe să ceară cifre foarte mari, peste valoarea reală.

Informații despre Templul de marmură:

Locație: În apropierea Palatului Dusit, la 69 Thanon Si Ayutthaya.
Preț: 20 bahts.
Orar: de la 8 AM la 18 PM.
Alte atracții pe care ar trebui să le vezi în Bangkok: Grand Royal Palace, Khao San Road și Chinatown.


Capitala Thailandei, fără îndoială găzduiește nenumărate locuri de descoperit, este unul dintre cele mai populate orașe din sud-estul Asiei, ai putea petrece săptămâni pe străzile sale descoperind lucruri, dacă vrei să cunoști temple budiste cele mai frumoase și incredibile, îți recomandăm să le vizitezi pe unele dintre ele cunoscute, ca și Wat Arun, Templul Zorilor, Wat Benchamabophit sau Wat Mahathat, nu puteți rata Templul lui Buddha Înclinat cunoscut sub numele de Wat Pho, care este un favorit al turiștilor, împreună cu templul Wat Saket, dacă doriți să vedeți locuri curioase, vizitați Templul leagănului uriaș cunoscut sub numele de Wat Suthat sau Buddha de Aur găsit în Wat Traimit. Dacă doriți să aflați mai multe aici aveți o listă cu temple din Bangkok.

Hartă Wat Benchamabophit