Wat Arun Bangkok

Wat Arun sau, de asemenea, cunoscut sub numele de Templul Zorilor este unul dintre cele mai cunoscute temple din Thailanda, situat în cartierul Yai din Bangkok, este foarte aproape de râul Chao Phraya din Thonburi. Este unul dintre cele mai emblematice temple din Bangkok, nu numai pentru arhitectura sa foarte diferită de restul templelor budiste ale orașului, ci și pentru apropierea de râu, care face să fie unul dintre principalele obiective turistice ale capitalei thailandeze.

Templul Wat Arun este situat în apropiere de Palatul Regal și chiar în fața templului Wat Pho, programul său este de la 08:30 până la 17:30, iar taxa de intrare este de 100 bahts.

Templul Zorilor în Bangkok


Templul a fost construit când Ayutthaya era încă capitala antică a regatului Siam și numele său era Wat Makok până când regele Taksin l-a schimbat atunci când a înființat Bangkok ca noua capitală a regatului și l-a numit Wat Chaeng.

În acest templu se regăsea faimosul Buddha de Smarald, care este astăzi în Palatul Regal din Wat Phra Kawe, în timpul domniei lui Rama al II-lea și-a schimbat numele, dar nu a fost oficial schimbat până la Rama al IV-lea, când a rămas în cele din urmă cu numele său actual Wat Aruncatchawararam. Templul simbolizează Muntele Meru din mitologia hindusă.

Vizitați Wat Arun în Bangkok

Vizita la Wat Arun este total recomandată, mai ales dacă o puteți vizita la sfârșitul zilei în timpul apusului, acest templu este considerat unul dintre cele mai frumoase din toată Thailanda pentru arhitectura sa; pe timpul nopții templul rămâne iluminat, astfel dacă faceți o excursie cu barca pe râul Chao Phraya la apus veți putea contempla priveliștea din plin.

Puteți urca în vârful templului, dar trebuie să țineți cont de faptul că scările sunt destul de abrupte, dacă ajungeți în vârf (82 metri înălțime) puteți vedea Marele Palat și Wat Pho, iar la baza templului veți găsi sculpturi ale soldaților chinezi plus picturi murale pe pereți.

Puteți vizita acest templu împreună cu Wat Pho și Grand Palace în aceeași zi, toate cele trei sunt foarte apropiate și, la sfârșitul zilei, o opțiune extrem de recomandată este să luați cina în Chinatown și de acolo să luați mergeți spre Khao San Road.

Informații despre Templul Zorilor din Bangkok:

Orar: 08:30 – 17:30

Locație: 34 Thanon Arun Amarin, Thonburi (chiar peste râu de la Wat Pho)

Preț: 100 bahts

Alte locuri pe care nu le puteți rata în Bangkok: Khao San Road și Chinatown.

Capitala Thailandei are, fără îndoială, nenumărate locuri de descoperit, este unul dintre cele mai populate orașe din Asia de Sud-Est, ați putea petrece săptămâni pe străzile sale descoperind lucruri, iar dacă doriți să cunoașteți temple budiste mai frumoase și incredibile vă recomandăm să vizitați unele, cum ar fi Wat Benchamabophit sau Wat Mahathat, nu vă puteți rata Templul lui Buddha înclinat, cunoscut sub numele de Wat Pho sau Wat Phra Kaew, care este unul dintre favoritul turiștilor împreună cu templul Wat Saket, dacă doriți să vedeți locuri curioase vizitați templul cunoscutului leagăn gigant, Wat Suthat sau Buddha de Aur din Wat Traimit. Dacă doriți să aflați mai multe aici aveți o listă cu cele mai cunoscute temple din Bangkok.

Hartă Wat Arun Bangkok