Temple și Wats din Bangkok

Thailanda este una dintre cele mai interesante țări de pe planetă, alegerea ei ca destinație este oportunitatea de a explora locuri impresionante, de a cunoaște părți importante din istoria lumii și de a fi impresionați de cele mai frumoase vederi și peisaje naturale. Este, de asemenea, plin de adevărate bijuterii arhitecturale, iar cel mai bun loc pentru a le vedea este capitala ei, Bangkok.

Acest oraș cosmopolit plin de culoare, cu tradiții și milioane de călători găzduiește de asemenea un număr mare de temple, toate cu propriile caracteristici unice. În afară de aceste temple un loc recomandat 100% este faimosul Palat Regal din Bangkok, dar revenind la temple, fiecare are elemente incredibile care îi fac să iasă în evidență și să fie o destinație obligatorie pentru a se bucura de turismul religios și de arta care invadează toate colțurile acestei țări.

Cele mai renumite temple din Bangkok

Temple în Bangkok

Wat Arun
Wat Arun sau, de asemenea, cunoscut sub numele de Templul Răsăritului, este unul dintre cele mai cunoscute temple din Thailanda, situat în cartierul Yai din Bangkok, foarte aproape de râul Chao Phraya din Thonburi. Este unul dintre cele mai emblematice temple din Bangkok, nu doar pentru arhitectura sa foarte diferită de restul templelor budiste din oraș, dar și pentru apropierea de râu, de unde numeroase fotografii călătoresc în jurul lumii. Templul Wat Arun este situat în apropiere de Palatul Regal și vizavi de Wat Pho. Orarul său este de la 08:30 la 17:30, iar prețul biletului este de 100 Bahts.
Wat Phra Kaew
Orașul Bangkok este un loc impresionant, este un adevărat oraș cosmopolit plin de tradiții thailandeze, într-un amestec unic cu modernitatea de astăzi. Deși poate fi un loc agitat și aglomerat, are și o altă față, pasivitatea, tăcerea și calmul templelor sale, cum ar fi Phra Kaew. Wat Phra Kaew se află în incinta Marelui Palat din Bangkok, care este inspirat de orașul Ayutthaya, construit în 1782 ca și casă a familiei regale. Setul de clădiri în care se află acest templu se află pe malurile râului Chao Phraya. Locație: în apropierea râului Chao Phraya Orarul său este de la 08:30-17:30 iar intrarea costă 500 Bahts.
Wat Pho
Wat Pho în Bangkok este, de asemenea, cunoscut sub numele de Templul Buddha înclinat sau Wat Phra Chetuphon, așa cum îl știu thailandezii, este renumit pentru că deține cea mai lungă imagine Buddha din întreaga Thailanda și este unul dintre cele mai vechi temple din țara asiatică, cu o vechime de aproape 200 ani. Figura lui Buddha pe care o păstrează în interior este de 26 de metri și are înălțimea de 15 metri, este acoperită cu aur argintiu, reprezentând Buddha în Nirvana, picioarele sale sunt de 5 metri lungime și au ilustratii ale istoriei sale. Locație: în apropierea râului Chao Phraya aproape de Wat Arun. Orarul său este de 08:30 la 18:30 iar intrarea costă 100 Bahts.
Wat Traimit
Bangkok este capitala Thailandei și unul dintre cele mai interesante locuri de pe planetă, este plină de tradiții și obiceiuri care contrastează cu ritmul agitat al vieții și pașii a milioane de turiști și backpackeri care se plimba pe faimoasele străzi și piețe. Dar acest oraș are, de asemenea, pace și liniște, trebuie doar să vizitați templele sale, cum ar fi Wat Traimit. Acest loc minunat situat pe strada Yaowarat, la capătul Chinatown, este, de asemenea, bine cunoscut sub numele de Templul de Buddha de Aur, deoarece înăuntru găzduiește o sculptură complet realizată din aur solid, cântărind aproximativ 5 tone și are 3 de metri înălțime. Locație: strada Yaowarat la finalul cartierului chinezesc. Orarul său este de 08:00-17:00 iar intrarea costă 20 Bahts
Wat Saket
Thailanda este una dintre cele mai impresionante și atractive țări pentru a alege ca destinație turistică, milioane de oameni călătoresc pentru a avea parte de cea mai bună aventură în fiecare dintre locurile sale. Dar ce modalitate mai bună de a începe aceasta aventura decât descoperind capitala, orașul Bangkok, plin de culoare, farmec, cultură, tradiții și temple dintre cele mai emblematice. Unul dintre ele este Wat Saket, cunoscută și sub numele de Muntele Auriu, este unul dintre cele mai vechi din orașul Bangkok, fiind situat pe strada Boriphat și datează din secolul al XIX-lea. Acest templu a fost construit la ordinul regelui Rama al III-lea, care a comandat construirea unei stupi de dimensiuni importante. Locație: strada Boripat. Orarul său este de la 09:00-17:00 iar intrarea costă 20 Bahts
Wat Suthat
Thailanda este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a descoperi, a explora și a cunoaște deoarece este plin de minuni care pot uimi chiar și cel mai pretențios călător. Pentru a începe să vă bucurați de esența sa, cel mai recomandat este să începeți cu capitala, orașul Bangkok. Acest loc nu este numai pentru aventurieri, este oprirea perfectă pentru cei care se bucură de turism religios. Are un număr imens de temple, toate complet diferite, fiecare având propria sa istorie și particularitățile sale. Unul dintre ele este Wat Suthat din Bangkok, construit în anul 1807, la ordinul regelui Rama I. Este primul templu regal din Thailanda și printre trăsăturile sale evidențiază sculptura Buddha de 8 metri făcută în bronz și adusă din vechiul orașul Sukhothai. Locație: 150 Thanon Bamrung Muang. Orarul său este de 08:00-16:00 iar intrarea costă 20 de Bahts.
Wat Mahathat
Thailanda este plină de istorie și amintiri, este totuși posibil să-i vezi trecutul într-o mulțime de monumente și locuri importante, deoarece acestea sunt impregnate de trecut și de vocile celor care au făcut parte din acele zile trecute. Capitala sa Bangkok nu face excepție și templul său Wat Mahathat Yuwarat din capitala Thailandei oferă o atmosferă unică în fiecare dintre colturile sale. Locație: În apropierea parcului Sanam Luang, între Palatul Regal și Muzeul Național pe strada Mahathat. Orarul său este de la 07:00-17:00 iar intrarea este gratis.
Wat Benchamabophit
Această loc este, de asemenea, cunoscut sub numele de Templul de Marmură, a fost construit cu marmură italiană Carrara, care estelustruită și are o culoare albă frumoasă. A fost construit prin ordinul regelui Rama al III-lea să reziste atacului și invaziei din Laos. Deoarece nu s-a întâmplat acest lucru, ca semn de recunoștință a ridicat mai multe pagode în fața templului. Arhitectura sa adună elemente tradiționale thailandeze și europene. În interior se află o sculptură centrală al lui Buddha, plus alte 52 de figuri de bronz, toate din diferite orașe din Thailanda. Locație: în apropierea palatului Dusit, pe strada 69 Thanon și Ayutthaya. Orarul său este de la 08:00-18:00 iar intrarea costă 20 Bahts.
Sanctuarul de Erawan
Altarul Erawan este un loc foarte special, deoarece se află lângă hotelul Grand Hyatt Erawan, făcând parte din acesta în 1956. Este un altar hindus care arată statuia lui Brahma Phra Phrom, unde oamenii aduc ofrande, ghirlande, tămâie, muzică și dansuri. Elefantul alb al celor trei capete ale legendei hinduse este de asemenea apreciat, care îi conferă numele. Locație: cartierul Pathum Wan, la intersecția Ratchaprasong cu Ratchadamri, în apropierea hotelui Grand Hyatt Erawan Hotel. Este deschis toată ziua și este gratis.
Wat Bowonniwet
Acest templu este de primă clasă, iar construcția sa a început în timpul domniei lui Rama III. Locul este format din 2 sectoare, unul pentru sălile de rugăciune și altul este reședința călugărilor. În sala principală de rugăciune există o imagine a lui Buddha, are o stupă aurie de 50 de metri înălțime și este sediul central al Dhammayuttika Nikaya, o ordine budistă. Locație: Insula Rattanakosin, în districtul Phra Nakhon Oraul său este de la 8:30 - 17:00 și intrarea este gratuită.
Wat Pathum Wanaram
Wat Pathum Wanaram a fost construit în anul 1857 prin ordinul regelui Rama al IV-lea pentru a i-l face cadou soției sale, regina Srisirintra. Acest templu este situat în palatul din Srapathumy, cunoscut sub numele de templu între centrele comerciale. Protagonistul său principal este o statuie importantă a lui Buddha, căreia îi sunt atribuite puteri miraculoase, iar oamenii cer ploaie. Pe de o parte puteți vedea iazuri frumoase de lotus și un parc. Locație: zona centrală, pe strada Pra Ram, în fața centrelor comerciale Siam Paragon și Central World.
Wat Ratchabophit
A fost construită de regele Rama V și este caracterizat de un stil din Sri Lanka cu o curte circulară, în care se află un chedi de 43 de metri înălțime. Interiorul său este inspirat de arhitectura Italiei, deoarece regele s-a inspirat în timpul călătoriei sale în Europa. De asemenea, are 10 uși și 28 ferestre cu decorațiuni frumoase. Se găsește de asemenea o relicvă a lui Buddha, iar pe partea vestică este Cimitirul regal, unde se odihnesc rămășițele personajelor regale. Locație: Atsadang Street, lângă marele palat și templul Wat Pho. Orar: 8:00 a.m. pînă la 5:00. Intrarea este gratuită.
Wat Ratchaburana
Templul Wat Ratchaburana a fost construit în timpul împărăției lui Siam, în orașul vechi Ayutthaya, de către un comerciant chinez. Acesta este situat în apropiere de Podul Memorial Rama I, cunoscut sub numele de Wat Liab. Arhitectura sa este tradițională din Thailanda și este caracterizată de imaginile depuse ale lui Buddha pe lângă picturile murale din sala de oratorie, aceste lucrări fiind de un călugăr și artist numit Krua In Khong. Locație: lângă Podul Memorial Rama I Orar: 6.00 - 18.00. Intrarea este gratuită.
Wat Ratchapradit
Templul Wat Ratchapradit este un loc mic, dar frumos, a fost construit cu marmură în anul 1864 de către regele Rama IV. Trebuie remarcat faptul că locul unde a fost amplasat a fost la un moment dat o plantație de cafea și regele a cumpărat-o pentru a construi locul. Este scenariul picturilor murale din sala principală, aceasta fiind cea mai bună caracteristică a acesteia, precum și importante ceremonii și evenimente. Locație: Nordul parcului Saran Rom. Orar 8:00 a.m. pînă la 6:00, iar intrarea este gratuită.
Wat Mangkon Kamalawat
Acest templu este foarte special, fiind situat în Chinatown cunoscut sub numele de Yaowarat. A fost construită în 1871 și este, de asemenea, cunoscut sub numele de templul Lotus Dragon, care este și cel mai mare templu budist chinez din Thailanda. Are diverse figuri budiste, altare roșii și în spate 3 pavilioane dedicate zeiței chinezești al milei, la intrare se pot vedea figuri de războinici mitologici. Locație: Districtul Pom Prap Sattru Phai. Orar: 9:00 a.m. pînă la 5:00 iar intrarea este gratuită.
Wat Chana Songkhram
Wat Chana Songkhram este situat în districtul Banglamphu, foarte aproape de renumitul Khao San Road, construirea sa datează din secolul al XVIII-lea și are o sală de hirotonire, un altar cu imaginea lui Buddha, o zonă de reședință pentru călugări, o terasă cu statui și o grădină frumoasă și tăcută. Locație: vecinătatea Banglamphu, districtul Phra Nakhon. Orar: 8:00 - 18:00. Intrarea costă 150 bahts.
Wat Paknam Phasi Charoen
Această mănăstire a fost construită în 1488 de către o dinastie, care nu se știe exact, însă regele Rama III a participat la o parte din construcția sa. Se compune dintr-o insulă triunghiulară cu mai multe influențe și caracteristici arhitecturale, precum și diverse antichități. Locație: Delta del Rio Chao Phraya.
Wat Ratchanadda
Templul Wat Ratchanadda este foarte special, fiind caracterizat prin aspectul unui mini castel, îmbunătățit cu 37 de ace de metal negru, care reprezintă cele 37 de pași pentru iluminare. A fost construită în 1846 în timpul domniei lui Rama III, pentru a onora nepoata sa Prințesa Somanass Waddhanawathy. În cel mai înalt altar al templului sunt relicvele lui Buddha, este, de asemenea, un loc excelent pentru a aprecia priveliștile frumoase ale orașului. Locație: Intersecția dintre Ratchadamnoen Klang și strada Maha Chai, în districtul Phra Nakhon. Orar: 8:30 - 18:00. Intrarea este gratuită, dar acceptă donații.
Wat Hua Lamphong
Wat Hua Lamphong este un templu regal de clasa a treia și a fost construit de regele Rama IX, deși a fost renovat în 1996 pentru a comemora 50 de ani de la tronul regelui, în care au fost incluse reconstrucția cifrelor a doi elefanți . Sala de rugăciune se află la o înălțime considerabilă pe o platformă, iar sub ea, reprezentări ale budismului. Printre altele, are un crematoriu și camere pentru reședința călugărilor. Locație: Strada Rama IV, la 1 km de gara Hua Lamphong. Program: toată ziua. Intrarea este gratuită.
Wat Sommanat
Este o mănăstire regală de clasa a doua, a fost construită în 1853 de către regele Rama IV, în memoria soției Regina Somdet Phra Nang Chao Sommanat Watthanawidi. Templul este înconjurat de un zid de joasă creștere, cu o galerie deschisă cu sculpturi Buddha. Cadrele și ușile sunt decorate cu stucuri de aur, au flori de sticlă colorată și chedii mari cu relicve de Buddha. Locație: Thanon Krung Kasem.
Wat Thepthidaram
A fost construită de regele Rama al III-lea în 1836 pentru fiica sa cea mai mare preferată, prințesa Kroma Muen Apsomsudathep. Are arhitectură chineză și thailandeză, precum și imagini ale ucenicilor lui Buddha. Principala sa figură este un Buddha sculptat în piatră, iar poetul și călugărul Suthon Phu locuiau acolo. Locație: Mahachai Street Ore și preț: 8:00 - 5:00 și este gratuit.
Wat Yannawa
A fost construită de regele Rama al III-lea în perioada Ayutthaya, este în formă de barcă în memoria unei nave chinezești de 40 de metri lungime. A fost construită în mod specific, are 2 imagini de chedis alb și Buddha. Locație: Strada Charoen Krung. Orar: 8:00 a.m. pînă la 6:00. Intrarea este gratuită.