Ce să vezi în Bangkok

Bangkok este capitala Thailandei, cu o populație de 9 milioane de persoane. Un oraș cu multe contraste, temperaturi ridicate, trafic intens și o mulțime de acitivități nocturne este ceea ce veți găsi când vei ateriza în Bangkok, dar aveți grijă, impresiile pot să înșele la prima vedere, acest oraș plin de contraste are o mulțime de locuri de vizitat și experiențe de trăit.

Daca te intrebi: ce să vezi în Bangkok?, nu ratați acest ghid cu cele mai bune recomandări din capitala Thailandiei.

În continuare aveți o listă cu primele 10 locuri principale de vizitat în Bangkok:

Ghid turistic din Bangkok

10. Chinatown

Pentru a începe cu această listă cu cele mai bune locuri de vizitat în Bangkok, voi începe cu acest cartier renumit și este că numele său îți va suna puțin, este vorba despre cartierul chinezesc, unde vă puteți bucura de toată bucătăria asiatică orașului. Există o multitudine de restaurante și tarabe de mâncare și, de asemenea, magazine interminabile, unde puteți cumpăra mici capricii.

9. Parcul Lumphini

8. Khao San Road

Această stradă este locul pe care toți backpackerii care călătoresc în Thailanda îl vizitează, se află în apropierea de râul Chao Phraya, iar tradusă din limba thailandeză înseamnă «orez alb». Are foarte prețuri bune, baruri, cluburi de noapte, tarabe de mâncare, restaurante, agenții de turism și chiar și persoane care vă citesc viitorul în palmă. Deci, dacă doriți să aflați ce destin vă aduce, știți deja că Khao San Road trebuie să fie pe lista dvs. de locuri de văzut în Bangkok.

7. Canalele din Bangkok

Ele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de «Bangkok Klongs» și sunt locuri pe care oamenii din Thailanda le utilizează pentru transport și comerț într-o asemenea măsură încât au ajuns să fie cunoscute în Bangkok ca «Veneția Estului». În prezent, aceste canale au fost înlocuite de mai multe străzi, dar puteți vizita în continuare o piață plutitoare tradițională, cum ar fi piața plutitoare Amphawa sau puteți face o plimbare cu barca prin canalele care încă mai există.

6. Priveliștelile din Barul Sirocco

Dacă doriți să vă bucurați de o panoramă completă asupra orașului, Sirocco Bar este locul ideal, renumit pentru priveliștelile sale și, de asemenea, pentru că a apărut într-o scenă din filmul The Hangover Part II. Pentru a intra trebuie să vă îmbrăcați elegant.

5. Centrele comerciale din Bangkok

Sportul național numărul 1 în Thailanda, ceva pe care îl veți găsi adesea în Bangkok va fi shoppingul și este faptul că în Thailanda au o obsesie aproape bolnavă cu aceste locuri, incredibile centre comerciale de până la opt etaje, locuri de lux precum Siam Paragon, locuri dedicate tehnologiei cum ar fi Pantip Plaza sau pentru imitații precum MBK, sunt doar câteva dintre centrele comerciale pe care le veți găsi în Bangkok.

4. Casa lui Jim Thompson

Nu puteți să ratați din lista de lucruri «ce să vedeți în Bangkok», cele șase case tradiționale în stil thailandez care aparțineau lui Jim Thompson, un american care trăia în Thailanda și care se ocupa cu afacerea de mătase din țară, fost colecționar de artă, iar dupa moartea sa misterioasă, aceste case au devenit un fel de muzeu de mătase din Thailanda, pentru a le vizita, aveți la dispoziție un tur în multe limbi.

3. Wat Arun

Templele din Bangkok sunt superbe, iar Templul Zorilor (Wat Arun) este unul dintre cele mai frumoase, situat în vecinătatea râului Chao Phraya, unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute atracții turistice ale orașului thailandez, în pofida numelui său cel mai bun moment pentru a te bucura de priveliștelile acestui templu este după-amiaza când soarele apune.

2. Templul lui Buda înclinat (Wat Pho)

Acest templu găzduiește statuia faimosului Buddha înclinat, un Buddha placat cu aur, de 46 metri lungime și înalt de 15 metri, care se referă la moartea lui Buddha în Nirvana, este unul dintre cele mai mari și mai vechi temple din Bangkok și este faimos datorită celei mai mari imagini a lui Buddha din întreaga Thailanda.

  1. Palatul Regal din Bangkok

Marele Palat Regal a fost reședința regilor din Thailanda până în 1946, a fost construit în 1782 și astăzi este probabil cea mai cunoscută atracție turistică din Bangkok. În complexul imens veți vedea diferite temple, figuri cu buddha și muzee de diferite tematici. În plus, acest palat găzduiește templul din Wat Phra Kaew, cel mai sacru templu din Thailanda și în care se află faimosul Buddha de Smarald.

Cele mai faimoase temple de vizitat din Bangkok

Capitala din Thailanda găzduiește, fără îndoială, nenumărate locuri pentru a descoperi, este unul dintre cele mai populate orașe din Asia de Sud, ați putea petrece săptămâni întregi să descoperiți lucruri pe străzile sale, dacă doriți să cunoașteți templele budiste mai frumoase și mai incredibile vă recomandăm să vizitați unele dintre ele cum ar fi Wat Arun sau Templul Zorilor, Wat Benchamabophit sau Wat Mahathat, care sunt frumoase, nu puteți rata Templul lui Buddha înclinat cunoscut sub numele de Wat Pho sau Wat Phra Kaew, care este favoritul turiștilor împreună cu templul Wat Saket, dacă doriți să vedeți locuri curioase vizitează templul gigant leagăn cunoscut sub numele de Wat Suthat sau Buddha de Aur care se află în Wat Traimit.

Aici terminăm topul primelor 10 locuri pe care le puteți vizita în Bangkok, dacă doriți să aflați mai multe despre capitala Thailandei vă recomand să vizitați ghidul despre Bangkok.