Templul Phra Sri Sanphet din Ayutthaya

Thailanda este un loc magic, plin de istorie, arome și senzații care sunt urme ale unui trecut incredibil. O modalitate excelentă de a-l cunoaște este prin templele sale, în special Templul Phra Sri Sanphet, acest loc este unul dintre cele mai reprezentative pe lângă faptul că este pur și simplu impresionant.

Acest loc al cărui nume înseamnă Templul Sacrului, Splendid Omniscient este situat în frumosul oraș Ayutthaya, care a fost capitala thailandeză cu secole în urmă, înainte de invazia și distrugerea de către birmani. Designul său este extrem de frumos, a fost construit cu cărămizi și roci, iar caracteristica principală este cele 3 chedis.

Este vorba despre turnuri cu cupole care adăpostesc cenușa a 3 regi, povestea lor a început cu Ramathibodi al II-lea, care a ordonat construirea a doi dintre ei pentru a păstra cenușa tatălui său regele Borommatrailokanat și al fratelui său regele Borommarachathirat al III-lea, ulterior al treilea chedi a fost construit pentru rămășițele sale.

Templul Phra Sri Sanphet se afla în perimetrul palatului regal, era cel mai important templu din Ayutthaya și mănăstirea regală. În el nu locuiau călugări, a fost construit pentru a îndeplini ceremoniile regilor și a depune jurământ de loialitate, adică era capela privată pentru familia regală.

De asemenea, templul Phra Sri Sanphet adăpostea un Buddha înalt de 16 metri, acoperit complet în aur și era venerat în sala de rugăciune principală numită viharn, precum și alte obiecte și moaște din aur.

Cu toate acestea, birmanii cu sosirea lor au topit sculptura monumentală și au ars toate obiectele decorative. Trebuie remarcat faptul că acest templu antic a servit ca model pentru ridicarea Templului Buddha de Smarald din Bangkok.

Cum să ajungeți la Wat Phra Sri Sanphet în Ayutthaya

Dacă doriți să vizitați Phra Sri Sanphet, călătoriți în jurul perimetrului său și descoperiți interiorul chedisului său care a fost reconstruit, plus restul ruinelor sale, este foarte important să știți să ajungeți acolo.

În acest sens, există mai multe opțiuni la dispoziție, de exemplu, puteți merge cu un autobuz local, oprirea dvs. este la terminalul de autobuz nord. Dacă vă plac microbuzele sau autoutilitarele, acestea sunt disponibile și la Terminalul Minivans Victory Monument.

Acum, dacă preferați o călătorie ceva mai lungă pentru a vă bucura de peisajele thailandeze, pe lângă faptul că economisiți puțin, opțiunea ideală este să luați trenul, trebuie doar să mergeți la stația Hua Lampong, acestea oferă transport de clasa întâi, a doua și a treia.

Informații despre Templul Phra Sri Sanphet:

Locație: orașul Ayutthaya, unde se afla incinta regală.
Preț: 50 bahts.
Orar: De la 9:00 la 18:00.

Hartă Templu Phra Sri Sanphet