Wat Mahathat – Capul lui Buddha în copac

Capul lui Buddha pe copac reprezintă una dintre cele mai cunoscute și populare atracții din Thailanda, este, de asemenea, una dintre cele mai frumoase scene pe care trebuie să le arate această mare țară. Este o sculptură, capul fiind ținut într-un mod uimitor de rădăcinile unui copac străvechi.

Acest cap de buddha care arată cu o expresie zâmbitoare frumoasă și blândă, este situat în ruinele templului Mahathat, care este situat în centrul din orașul Ayutthaya. Este întotdeauna protejat de o frânghie și este important să îngenunchezi ca semn de respect, deoarece este un loc sacru pentru cultura thailandeză.

Marele templu a fost construit cu pietre și cărămizi și are o arhitectură în stil khmer. Clădirea sa principală are forma unei spire sculptate și atinge 46 de metri înălțime, a fost o mănăstire regală datorită amplasării sale în apropierea marelui palat. A fost construită de regele Borommaracha I în secolul al XIV-lea, în anul 1374.

Capul lui Buddha din copac are mai multe legende cu privire la originea sa, când birmanii au sosit și au invadat orașul Ayutthaya, au decapitat toate sculpturile lui Buddha, unii spun că un hoț l-a ascuns acolo sau altcineva să o protejeze, dar nu s-au întors să o caute.

Alții spun că rădăcinile care îl susțin provin din arborele sacru al vieții, același în care Buddha s-a așezat săptămâni întregi pentru a primi iluminare, așa că de la sine au protejat capul și l-au ridicat la câțiva centimetri de pământ. Lucrul impresionant este că acestea continuă să crească fără a deteriora sau a ascunde această parte a sculpturii.

În prezent, milioane de turiști vin să viziteze acest templu și să observe capul, iar mulți aduc ofrande. Trebuie menționat că templul lui Wat Mahathat adăpostea un cufăr sau sicriu cu moaște ale lui buddha, care a fost înmormântat la 17 metri sub baza sa, deși acest cufăr se află acum în muzeul Chao San Phraya.

Pentru a ajunge la acest frumos templu din Thailanda, puteți alege dintre mai multe mijloace de transport. În primul rând, puteți lua un tren de la stația Hua Lampong, aceasta este cea mai ieftină opțiune și puteți alege între prima, a doua sau a treia clasă, depinde doar de gustul dvs. și de buzunar.

Sau, dacă preferați, puteți merge cu autobuzul, acest lucru pleacă de la terminalul de autobuz de gara de nord, este de asemenea atractiv să călătoriți dintr-o autoutilitară sau o minivacană, acestea pot fi găsite în terminalul Minivans al Monumentului Victoriei.

Informații despre Templul Mahathat 

Locație: centrul Ayutthaya, în mijlocul drumurilor Chi Kun și Naresuan, în colțul de nord-est al parcului Phra Ram.
Preț: 50 bahts.
Orar: de la 9 AM la 18 PM.

Harta Templul Mahathat