Ruinele și templele din Ayutthaya

Thailanda este o țară plină de minuni, oferă vederi incredibile, arome care te învăluiesc și senzații care te fac să vrei să te întorci mereu pentru mai mult. Unul dintre cele mai impresionante locuri ale sale sunt ruinele Ayutthaya, acestea sunt situate în acel oraș, capitala provinciei cu același nume, la exact 76 de kilometri nord de Bangkok.

Aceste frumoase ruine istorice sunt cunoscute astăzi drept Parcul Istoric Ayutthaya și sunt o oprire obligatorie pentru toți turiștii care pleacă în Thailanda.

Dar pentru a înțelege despre ce sunt aceste ruine, este esențial să știi puțin despre istoria orașului. Orașul frumos și fermecător Ayutthaya a fost cândva capitala Thailandei, a fost centrul Regatului Siam.

Cele mai frumoase temple din Ayutthaya


Orașul Ayutthaya are nenumărate temple și întrucât este probabil să nu aveți timp să le vizitați pe toate aici, vă lăsăm o compilație cu cele mai frumoase:

Wat Yai Chai Mongkhon

Templul Mahathat

Templul Wat Phra Sri Sanphet

Templul Chaiwatthanaram

Templul Phanan Choeng

Istoria templelor din Ayutthaya

A fost fondată în secolele XIV-XVIII, exact în anul 1350, când căderea regatului Sukhotai, din cauza morții regelui său Ramkamhaeng. În acele secole, acest oraș a fost unul dintre cele mai importante din toată Asia de Sud-Est și a ajuns la 1 milion de locuitori.

Chiar și mulți au numit-o Veneția Estului, a fost un port important, în care relațiile comerciale s-au desfășurat cu țări precum India și China, unde produsele schimbate erau artizanat, fildeș, lemn de tec, mătase și blanuri. În timpul secolului al XVI-lea au sosit portughezii, fiind primii europeni care au călcat pe pământurile lor.

Regatul Siam a trăit perioade minunate de un boom incredibil, au avut 35 de regi care au fost responsabili de crearea templelor de o frumusețe unică, precum și monumente și statui fără egal, caracterizate prin dimensiunea lor uriașă.

Tailandezii care au ocupat în această zonă s-au putut bucura de 1500 de temple și 4000 de statui. Cu toate acestea, în anul 1767, după ce s-au luptat în mod repetat cu dușmanii lor birmanii, au pierdut bătălia, așa că au fost invadați.


Cu acest fapt, birmanii au distrus orașul, monumentele sale și chiar au decapitat statuile, care reprezentau Buddha, icoana religiei pe care o profesau, budismul. Pe scurt, au construit capitala la sudul țării, acum Bangkok.

În ciuda furiei birmanilor, unele temple au supraviețuit, la fel ca unele dintre statui, deși multe sunt decapitate. Aceste rămășițe ale acestor clădiri maiestuoase sunt acum ruinele din Ayutthaya.

Pe de altă parte, cine vrea să se întoarcă în trecut și să retrăiască un pic din acea epocă de splendoare, poate face acest lucru doar făcând o plimbare prin ruine, pe lângă vizitarea faimoaselor sale temple. Ei bine, pe această insulă aflată între 3 râuri, mai există încă temple de o importanță deosebită.

Acestea includ Wat Phra Si Sanphet, care se caracterizează prin faptul că are 3 chedis, templul Phanan Choeng, care are statuia unui Buddha așezat de 19 metri, Templul Yai Chai Mongkhon are un număr mare de sculpturi Buddha împodobite cu țesături galbene. Alte dintre cele mai populare temple din Ayutthaya sunt Wat Mahathat, foarte faimos pentru marele cap al Buddha care este prins între rădăcinile unui copac și Templul Chaiwatthanaram.

Cum să ajungi la Ruinele din Ayutthaya

Dacă doriți să vizitați Ruinele din Ayutthaya și să trăiți o experiență incredibilă în aerul său impregnat cu tămâie, atmosfera pașnică și sunetele sale pline de pace, trebuie să știți cum să ajungeți. Există opțiuni pentru toate gusturile și tipurile de turiști, de exemplu, se poate ajunge cu autobuzul.

Oprirea acestora se află în terminalul de autobuze nord, este, de asemenea, confortabilă și o opțiune diferită, dacă luați una dintre microbuze sau autoutilitare, care poate fi găsită în terminalul Minivans al Monumentului Victoriei.

Pe de altă parte, pentru cei care nu le pasă de timp și le place o călătorie ușor mai lentă, pe lângă cele economice, puteți lua trenul, care pleacă de la stația Hua Lampong, de parcă nu ar fi suficient, oferă transport de primă clasă, clasa a doua și a treia.

În ceea ce privește locația, ruinele se află în orașul Ayutthaya, care se află la câțiva kilometri de capitala țării. În ceea ce privește prețurile, fiecare dintre temple are un cost diferit, deși prețurile variază între 20 și 50 de băi, iar orele între 8:30 dimineața și până la 6 după-amiaza.


Harta Ruinelor Ayutthaya

În continuare, vă oferim o hartă a frumosului Parc istoric, astfel încât să călătoriți prin fiecare templu și să nu pierdeți niciun detaliu.