Piața plutitoare Khlong Sra Bua

Bangkok este faimos pentru monumentele sale frumoase și impresionante, palatele și piețele plutitoare pline de culoare și pitorești, unde milioane de localnici și turiști cumpără diverse produse și se bucură de viață în cel mai tradițional stil thailandez. Dar și cei din orașul vechi Ayutthaya, se pot bucura de aceste activități.

În Ayutthaya, fostul Regat al Siam și capitala țării, există o piață stradală frumoasă, cunoscută sub numele de Klong Sra Bua, ca și cum ar fi Veneția. Este situat în jurul unui iaz la nord de oraș, spre deosebire de alte faimoase care se află pe apele unui râu.

Cu toate acestea, această piață este foarte specială, deoarece este reprezentarea stilului de viață în perioada Regatului Siam, arhitectura, obiceiurile și tradițiile sunt exact o replică a acelei perioade maiestuoase, ele păstrând încă aspectul inițial al acelor zile din trecut.

Piața plutitoare a Klong Sra Bua este formată din peste 200 de magazine, unde puteți cumpăra artizanat tipic din zonă și bucătărie delicioasă, printre alte produse locale. Un punct important în favoarea lui este că pe această piață nu există diferențe între prețurile pe care străinii sau turiștii și localnicii trebuie să le plătească.

În plus, prețurile în general sunt destul de accesibile, deci este un loc perfect pentru a cumpăra suveniruri, cadouri sau orice detaliu pe care doriți să îl păstrați. De asemenea, 50 de plute de vânătoare sunt disponibile pentru a da o tură în jurul iazului, care are un preț de 20 bahts, puteți urca, de asemenea, pe un elefant și puteți face un tur pentru un preț de 100 bahts.


Dar cea mai bună parte a acestei piețe este că oferă o oportunitate excelentă de a trăi și de a simți viața tailandeză și de a te cufunda în tradițiile și obiceiurile sale. În acest loc pitoresc, comerțul nu este numai posibil, deoarece este etapa în care se fac diverse prezentări care aduc un omagiu poveștilor tradiționale din zonă.

Centrul iazului este scena în care actorii și actrițele interpretează diverse scene și își adoră folclorul și obiceiurile. Aceste spectacole tradiționale se desfășoară la diferite ore ale zilei, de 5 ori pe zi. Aceasta este una dintre cele mai bune caracteristici și care o diferențiază de orice altă piață plutitoare.

Cum să ajungeți la Khlong Sra Bua Market Market

Pentru a ajunge pe această piață extraordinară, este posibil să închiriați o bicicletă sau un tuk-tuk. După ce părăsiți orașul pe autostrada 309 până când ajungeți la Phra Nakorn Sri Ayutthaya, de acolo plecați pe drumul Ou Thong, treceți canalul râului și mergeți înainte până găsiți piața. Puteți parca mijlocul de transport în fața locului.

Informații despre piața plutitoare Khlong Sra Bua:


Locație: la nord de orașul Ayutthaya.
Pret: 199 bahts.
Orar: sâmbăta, duminica și sărbătorile de la 10:00 la 17:30

Hartă Piața Plutitoare Klong Sra Bua