Ayutthaya - Thailanda

Ayutthaya este unul dintre cele mai fascinante locuri de pe planetă, cu o atmosferă plină de istorie, farmec și mister, împreună cu o aromă de tămâie care te seduce și te invită să rămâi în pacea ei infinită. Timpul se oprește pe străzile sale și în locurile sale incredibile, pline de amintiri din trecut care captivează și te fac să vrei să vezi mai mult.

Orașul Ayutthaya este capitala provinciei cu același nume, care a devenit o oprire obligatorie pentru turiști datorita frumuseții și a oamenilor săi.

Cine alege să se piardă în peisajele sale, are un număr mare de locuri de vizitat și numeroase opțiuni pentru cazare.

Unde să dormi în Ayutthaya

Acest oraș frumos are locuri minunate de odihnă după fiecare excursie, aici găsiți o listă cu cele mai bune, astfel încât să nu trebuie să pierdeți timpul în căutarea unui loc de cazare în Ayutthaya.

Top cele mai bune locuri de cazare în Ayutthaya

Hoteluri în Ayutthaya


Hoteluri ieftine în Ayutthaya


Booking.com

Vremea în Ayutthaya

Vremea este destul de calduroasa între lunile martie și iunie și devine mai rece între noiembrie și februarie, în general soarele strălucește întotdeauna în Ayutthaya și precipitațiile apar în primele ore ale dimineții.

Dacă doriți să știți mai multe despre vremea din acest oraș thailandez, vă sfătuiesc să citiți articolul pe care l-am scris pentru aceasta, este foarte important să știți mereu ce vreme este atunci când vizitați o zonă din Thailanda.

>> Aflați mai multe despre clima din Ayutthaya

Turism în Ayutthaya

Dacă doriți să știți ce să faceți în Ayutthaya, nu ratați unele dintre cele mai bune locuri de interes din zonă.

Puteți să vă plimbați cu bicicleta sau tuk-tuk și să admirați multe temple, relicve ale budismului, ruine istorice, muzee, sculpturi și un frumos peisaj, precum și să vizitați orașul Sukhothai din apropiere. Nu pierdeți ocazia de a trăi această aventură. Iată câteva locuri pe care nu le puteți rata în Ayutthaya:

Templul Chaiwatthanaram

Templul Yai Chai Mongkhon

Templul Phanan Choeng

Palatul Regal Bang Pa-in

Muzeul Național Chao Sam Phraya

Cum să ajungi în Ayutthaya

Pentru a călători în Ayutthaya, puteți pleca din Bangkok. Mijloacele de transport sunt mai multe, de exemplu, puteți lua un autobuz de la stația de autobuze Bangkok Northern Bus Terminal, iar călătoria durează aproximativ 2 ore.

De asemenea, puteți lua o dubiță care durează între 20 și 30 de minute pentru a ajunge, deși una dintre cele mai populare și mai economice alternative este de a lua un tren de la Bangkok la Ayutthaya, pleacă de la stația Hua Lampong la fiecare oră. Durata călătoriei este între 2 ore, 2 ore și jumătate și puteți alege între clasele I, II și III.

Puteți cumpăra biletele dvs. online aici.

Harta Ayutthaya